top of page

Procesul de planificare, soluționare și management al Exit-ului

(EPSM)

Procesul EPSM dezvoltat de Mentor Capital este integrat în mai multe discipline de afaceri care funcționează în sinergie și permit procesului de Exit să fie implementat cu flexibilitate într-un spectrul larg de domenii și în diferite stadii de business.

 

De-a lungul anilor, prin diviziunea de investiții, am întâlnit mulți proprietari de firme care doreau o strategie de ieșire din propria firmă din diferite motive. Însă, majoritatea antreprenorilor care își doreau să urmeze acest drum probabil erau identificați ca fiind nepregătiți sau neeligibili pentru acest proces.

Motivele sunt diverse și pot varia – problemele financiare ale companiei, situații complicate, competiție acerbă pe piață, probleme legale, probleme de colectare financiară, un departament de vânzări inoperant, lipsa de management adecvat și multe altele.


Filozofia MCBA susține că procesul de Exit trebuie inițiat dintr-o poziție solidă și nu din una slabă. Intenționăm să ne punem companiile, partenerii și clienții într-o astfel de poziție pe termen lung.

Procesul nostru este compus din următoarele stagii:

 1. Analiza companiei și a pieței în care aceasta acționează (în funcție de domeniu).

 2. Identificarea instabilității financiare sau a situațiilor dificile.

 3. Identificarea slăbiciunilor de marketing și vânzări, lipsa țintelor de marketing adecvate și rezultatele proaste ale vânzărilor.

 4. Identificarea problemelor de management care afectează dezvoltarea companiei.

 5. Definirea punctelor vulnerabile și analiza riscurilor companiei.

 6. Analiza viziunii și țelurilor și redefinirea lor în funcție de cerințele de piață.

 7. Pașii propriu-ziși pentru stabilizarea și dezvoltarea activității firmei (rezolvând punctele 2-6).

 8. Creșterea valorii companiei printr-un plan de dezvoltare bine definit.

 9. Dezvoltarea unui plan financiar și stabilirea unei prognoze financiare solide.

 10. Suport pentru recrutarea investițiilor – Experții noștri financiari va vor susține direct și indirect în procesul de recrutare a investițiilor prin proceduri Roadshow eficiente, eventual printr-o investiție directă din partea surselor Mentor Capital.

 11. Finalizarea Exit-ului.

 12. Retragerea.

Dacă simțiți că unul dintre aceste scenarii se potrivește cu situația dvs. și doriți să vă retrageți din companie, contactați-ne pentru a afla cum vă putem ajuta.

bottom of page