top of page

ACADEMIA BANILOR 

Să împărtăşim! & puterea know-how-ului

Lipsa know-how-ului (câteodată) sau a unei terminologii financiare de bază influenţează succesul dumneavoastră în afaceri şi rezultatele finale. Recunoaşterea nevoii ridicate de a împuternici femeile cu instrumente financiare, precum şi know-how-ul adunat de-a lungul anilor în domeniul financiar au fost principalele motive pentru care am iniţiat Academia banilor.

Când am deschis acest cadru împreună cu BWFR şi managementul revistei Business Woman am îmbrăţişat misiunea de a răspândi cunoştinţe financiare oricui are nevoie de ele, îmbunătăţind astfel rezultatele financiare ale femeilor în afaceri.

 

Business Women Forum România (BWFR) este o organizaţie nonprofit. Asociaţia sprijină femei de afaceri şi manageri din toate domeniile, prin întâlniri aproape săptămânale, în cadrul workshop-urlor şi seminariilor inspiraţionale, precum şi prin crearea unui networking puternic şi favorizarea relaţiilor de afaceri între membrii săi.

Workshop-urile Academia Banilor au loc în fiecare lună, în parteneriat cu revista Business Woman, iar recent am început o serie unică, dedicată proprietarilor de companii şi managerilor corporate care caută cunoştinţe practice despre finanţare, managementul banilor şi acces la fonduri.

 

„Nu am prevăzut modul în care îmi afectează afacerea şi felul în care privesc banii…” ne împărtăşeşte Cătălina, proprietarul galeriei şi magazinului online „Cătălina Moraru” – bijuterii din cristale Swarovski. „Mai întâi aş vrea să spun că BWFR mi-a schimbat viaţa, precum şi afacerea. După seminarul Academia Banilor am realizat că îmi pot îmbunătăţi afacerea, pot compensa ceea ce lipseşte din ea şi pot aduce un suflu nou. Seminarul Academia Banilor a fost unul special pentru mine întrucât aici am realizat câte căi de acces la fonduri există, în afară de clasicul credit bancar, iar unele chiar mai uşor de accesat… Am o afacere cu bijuterii care este în proces de schimbare datorită BWFR şi a acestei experienţe”.

 

Prin workshop-urile Academia Banilor femei din toate domeniile se întâlnesc în fiecare lună pentru a discuta subiecte ce sunt publicate în revista Business Woman. Temele acoperă toate informaţiile financiare necesare unei companii şi unui manager pe parcursul zilei de lucru, printre care: finanţare pentru start-up-uri, acces la investitori, întâlniri cu bancherii sau finanţare creativă.

 

„Vă pot împărtăşi gândurile, fricile şi îndoielile mele în întâlnirea cu finanţatorii profesionişti în scopul de a afla de la ei ce trebuie să fac pentru a avea o afacere de succes. Acestea nu sunt lucruri pe care le poţi învăţa într-o facultate, ci secrete pe care nimeni nu le împărtăşeşte! Acum ştiu că, ori de câte ori simt nevoia de ajutor şi de cunoştinţe, am acces la ele direct” a încheiat Cătălina.

 

Cristina Moraru, Managing partner CCMC Advertising, şi-a condus afacerea pentru mulţi ani însă are în continuare nevoi şi întrebări legate  de promovarea acesteia. „Academia banilor oferă o perspectivă proaspătă ce ajută la găsirea unei soluţii la multiplele provocări cu care un antreprenor se confruntă pe piaţa românească dinamică” spune Cristina. „Am făcut o investiţie acum ceva vreme, de a cărei dezvoltare nu eram mulţumită, iar pe parcursul workshop-ului BWFR mi s-au pus întrebări şi am fost expusă la diferite soluţii venite din partea fiecărui participant – celelalte femei de afaceri, din toate domeniile, adaugă la dezbatere noi perspective, la care, sincer, nu m-aş fi gândit înainte. Cred că banii sunt un factor foarte important în viaţa fiecăruia şi contează cum este abordat: cu mintea şi cu inima deschise sau cu reţinere. Workshop-urile Academia banilor au deschis noi orizonturi şi moduri de gândire în felul de abordare a unei investiţii” concluzionează Cristina.

 

Alăturaţi-vă următorului workshop Academia banilor – „Întâlnirea cu bancherul” 25/9/15.

Pentru mai multe detalii – www.bwfr.org

 

Osnat Peled, Director General al Mentor Finance (parte din consorţiul Mentor Group Holdings), este relocată în România din Israel. Având 19 ani de experienţă de business, dumneaei a lucrat cu bănci, guverne şi companii de top, asistându-le în atingerea obiectivelor de afaceri, recrutare şi finanţare. Mentor Finance oferă soluţii de finanţare pentru dezvoltatori, companii, antreprenori şi ONG-uri din toate tipurile de domenii.

 

 

 

Foto: Sebastian Moise  Make-up: Monica Panait    Şedinta foto a avut loc la Hotel Prince Park Residences Bucureşti   *Articol apărut în Business Woman Magazine, ediţia 67

S-ar putea sa fiti interesat sa cititi urmatoarele articole -

Workshop-urile BWFR Academia banilor, în colaborare cu revista Business Woman, îşi propun să aducă adevăratul know-how direct către sute de femei ce sunt proprietare de companii şi manageri corporate.
 
Alăturaţi-vă următorului workshop Academia banilor – „Întâlnirea cu bancherul” 25/9/15.
Pentru mai multe detalii: www.bwfr.org

 

Putem noi, femeile, crea schimbarea şi sparge clopotul de sticlă pentru un acces mai bun la bani? Răspunsul este „Da, putem!”, iar rezultatele se văd deja.

 

S-au spus multe despre greutăţile pe care le întâmpină femeile atunci când au de-a face sau doar trebuie să vorbească despre bani. Pentru a testa această conexiune, vă provoc, colegele mele de afaceri, să vă gândiţi, instinctiv, cum vă simţiţi atunci când trebuie să daţi o cotaţie sau să negociaţi o ofertă de preţ furnizată unui client.

 

Majoritatea femeilor de afaceri pe care le întâlnesc, fără nici o legătură cu nivelul de senioritate în afaceri, continuă să spună că este neplăcut să vorbească despre bani; pur şi simplu nu vor să discute despre asta. Cum aşa? Are legătură oare cu educaţia pe care o primim în copilărie?

Lăsând la o parte agenda feministă, una din misiunile noastre ca femei de afaceri ar trebui să fie libertatea de a vorbi despre bani şi confortul de a putea aduce în atenţie acest subiect. Chestiunea este cu atât mai importantă atunci când deveniţi proprietar de afacere sau intraţi într-o poziţie de senioritate. 

bottom of page